Critical Mass

Critical Mass...Azaz mért utálom a kerékpárosokat....

Nem, sosem kerékpározom. Nem, soha nem is fogok.  Amennyiben mégis, nem, sosem fogom szidni közben az autósokat, a gyalogosokat, a kormányt meg a Tóth Jóskát. Sőőőt a szomszédot, meg a pártot, meg a Nagy Lajost, meg a H. Fordot és még a postás nénit sem.

És nem, alapvetően nem szidnám a bringásokat sem....

Ha:

- nem csapatokba verődve vonulgatnának azzal a szándékkal hogy mert mi majd most jól megmutatjuk.

-ha nem kellett volna miattuk 'mittomén' hány rendőrt, mentőt, akármit kivezényelni, (már megint az 'én adómból' -.-) csak mert vasárnapi úri hóbortjuk hogy épp a város közepén kell bicajt emelgetni.

-ha betartanák a kresz alapvető szabályait.

-ha tekintettel lennének a gyalogosokra, az idősekre, a mozgássérültekre, a kisgyermekekre...

-ha nem hinnék magukat felsőbbrendűnek, önmagukat extrafenomenális ökofrenetikusan nagy környezettudatosnak  kikiáltva...

-ha (igen, jól látod) nekik is le kellene tenniük legalább egy alapszintű kresz vizsgát, ezzel bebizonyítva, hogy igenis van létjogosultságuk az utakon mint 'járművel' közlekedő személyeknek.

-ha nem az út közepén akarnának bringázni, természetesen sisak és láthatósági mellény nélkül, rendkívül sok esetben kivilágítatlanul, nah meg olykor tök részegen.

-ha rájuk is vonatkozna a 0 tolerancia, és legalább részegen nem vennének részt a közúti forgalomban.

-ha ők is fizetnének valamnilyen módon valamilyen szintű "útdíjat" ha másért nem, hát azért h legyen miből építeni a kerékpárútjaikat.

-ha a meglévő kerékpárutakat valóban használnák,és nem a főútvonal közepén bringáznának, amikor azzal párhuzamosan fut a kerékpárút is, csak mert most azért is jól megmutatom "köcsög autósok" hogy úgysem tudtok mindenhol kikerülni.

-ha a kereszteződésekbe nem körül se nézek mert minek stílusban kelnének át

-ha nem a járdán kellene kerülgetnem a száguldó bringást, csak mert tök menő a gyalogosok között szlalomozni, és a járdákon elhelyezett virágtartókat átugratni.

-ha a piros lámpánál nem mennének tovább...

-ha nem azt művelnék a gyalogosokkal amit szerintük velük az autósok.

-na meg ha nem történik meg velem ma 11.20-kor az, ami megtörtént. (alábbiakban idézem majd ide egy barátom ebben a témában írt postjára adott hozzászólásomat, ott ugyanis konkretizálva leírtam a mai napi esetemet.)

Mért van az, hogy bizonyos társadalmi rétegek időnként úgy érzik, felsőbbrendűek mindenkinél?

Vajon miért kell tömegdemonstrálni olyan ügyért, ami alapvetően javarészt felszíni probléma?

Vajon kinek lett jobb attól, hogy néhány órára ellehetetlenítette egy bizonyos csoport az amúgy is nehézkes fővárosi/"akármilyenvárosi" közlekedést?

Vajon hány ember fog azért kényelmes kis autójából bicajra pattanni, mert volt egy Critical Mass?

Vajon hány gyalogos állhatna neki ezen az alapon tüntetni, és csapatokban vonulni végig a nagyforgalmú utakon? (Ne adj isten az autópályán?)

Vajon hány idős, beteg, vagy éppen kisgyermekes ember állt órákon át arra várva, hog eljusson a lakásáig, a játszótérig, ne adj isten az orvosi rendelőig csak azért mert egyesek úgy gondolták hogy tök jó buli bicajt emelgetni, feltartani a forgalmat, és lázadni egy kicsit?

És mindezt alátámasztandó akkor jöjjön a ma 11.20-kor általam átélt eset... amire már tényleg nem találok szavakat.

Nah….

Időpont: ma 11.20 óra.

Helyszín: vidéki kisváros főútvonala és a mellette párhuzamosan futó kerékpárút.

Történés: Cajgás teker (természetesen(?!)) nem a kerékpárúton mert az minek is van ott, hanem a főútvonal majdnem közepén, majd hirtelen gondol egyet és balra kanyarodik a zebrán.

Conclusio: Csikorgó fékek, hátsó üléseken (bekötés ellenére) előre bukó kölykök, majd (döbbenet) de anyázó bicajos hogy neki vannak jogai…

Őszintén csak azt sajnálom, h valamelyik tarkopasz sokajtós szekrény nem szállt ki a bömöséből és törte keresztbe bringástól ott ahol a legvastagabb…

Hát no comment…

Ha nem vagyok a féktaposó brigádban, és ezt valaki meséli, az egészet nem hiszem el.
Talán meg kéne tanulni a bringás társadalomnak is a kreszt, sőőőt tovább megyek, le is kéne vizsgázniuk belőle -ha már a 40el se guruló mopedesnek le kell.
És akkor nem említettem az éjjel, kivilágítatlanul, sisak és mellény nélkül, ne adj isten részegen tekerő társadalmi réteget…no meg azokat akik az amúgy is szűkre szabott főútvonal közepén érzik magukat huhh de királynak, és élvezik, h az autós száz métereken keresztül gurul utána 1-esben, mert szűk az úttest, esetleg még szigetekkel osztott is, és megelőzni vagy kikerülni képtelenség…

Nah bringások, most lehet anyázni :)) (De előtte, közben és utána azért át kéne nézni néhány kresz tesztet, lenne mit tanulnotok nektek is belőle).

Egyébként pedig minden féle fajta fanatikus csoportosulást gyűlölök, tehát lesz még itt pár hasonló post, már előre sejtem hogy legközelebb pld az "tejtermékimádók" vagy a "gilisztakutatók" vagy teszem azt az "árpádsávos" vagy éppen a "szivárványszinbe burkolt" csoportosulások verik majd ki nálam a biztosítékot-.-

Szerző: Tigrincstappancs  2009.04.22. 14:53 1 komment

Címkék: critical mass

A bejegyzés trackback címe:

https://meteorzapor.blog.hu/api/trackback/id/tr241083685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_122123 2009.04.23. 20:03:57

Nos....nem tudom hogy lezárják e vagy sem, hiszen alapból kerülöm Pestet ha tehetem,pláne ilyenkor. De az biztos,h a rendőrök ott vannak, a mentők szintúgy....mert a törvény ezt írja elő...holott máshol is lenne dolguk sajnos...
süti beállítások módosítása