szemét...

játszótéri cigicsikkekkonténer mellett?!maci és cigicsikkszemét...5m-re az aknátólszemétszemét

 

 

                  

 

 

 

 

 

 

Kedves Kutyások és nem kutyások!

 ....avagy állattartók és többiek....

Az itt megjelenített történetek és képek NEM a képzelet szüleményei, gyengébb idegzetű (gyomrú) olvasóim lapozzanak tovább. :))

 

(Itt az elejét nyugodtan lapozd is tovább, nincs jelentősége, csak leírtam mert hát nah:DD)

Mint már oly okszor említettem, jómagam egy vidéki kisváros zöldövezeti paneldzsungelében élek, immár 5. éve.
Előtte egy belvárosi lakásban nőttem fel, de ennek ellenére a génjeimben hordozom az állatszeretetet. Édesanyám minden élőlényt maximálisan tisztel, szeret és elfogad, annak hibáival és előnyeivel együtt, és erre az életigenlésre, élet iránti tiszteletre nevelt, okított minket is a bátyámmal.

Ennek ellenére nem tartom magam feltétlenül jó gazdinak, hiszen véleményem szerint soha semmiben nem lehet elég jó az ember. Mindig van, amiben fejlődnünk kell, amit még tanulnunk kell, vagy amiben csak egész egyszerűen lehetne még többet, még jobbat adni, még többet nyújtani. Ez különösen igaz az állattartásra, gyermeknevelésre, és az élet gyakorlatilag minden területére.

Jómagam 2 kutya büszke tulajdonosa vagyok, Hell ( a boxer kislány) és Líra (extra mini yorki hölgy) sok örömet jelengtenek, meg persze mindemellett sok bosszúságot, felelősséget , aggódást.
Bár Lírát csak befogadtam (7 éves volt már ekkor és az előző tulajdonosának már nem kellett) ,és igyekeztem vele gyakorolni a társas együttlét szabályainak napi alkalmazását, Hell ezt féltékenységből, tulajdon (kitulajdonítás) iránti vágyából erősen megnehezítette.

Így aztán kénytelen voltam azt a mindenki számára ideális megoldást választani, miszerint Hella (mivel mindig is velem élt) itt marad, Líra viszont fájó szívvel bár, de elköltözik, immáron végleges otthonába, az édesanyámhoz. Döntésem leginkább az segítette elő, hogy tudtam, hogy Lírának jobb helyet tud ő biztosítani, mint amilyen nálam van neki.

Nyugdíjas édesanyámnál tudtam, hogy soha nem találhatok jobb gazdit számára. (Bár édsanyámnál egy állat számára sem tudnék jobb gazdit találni). Ő még nálam is sokkal jobban imádja az állatokat, és messze felelősebb gazdi -bármilyen nehéz is ezt bevallani- mint jómagam. Ugyanakkor egyedül él, nincs kutyája, ezáltal nem lenne hatalmi harca végre Lírának senkivel.
Ugyan van egy 9 éves cicája,és tavaly nyáron is megmentett egy cicát a kóbor állatok karmai közül (csont sovány pici cica volt, az elképzelhető és létező összes bolhával, hasmenéssel, férgekkel és minden egyébbel -én a magam részéről azt mondgtam sosem lesz már belőle egészséges cica- de hála anyum kitartó és gondos ápolásának, a cica ma már 1 éves, hatalmas,gyönyörű és egészséges) de a 2 macskosz mellett épp elfér még Líra is.

Szerencsémre édesanyám épp Lírára vágyott, így a probléma megoldva, Líra költözik.
Összecsomagoltam Lírát, és elvittem. Édesanyámmal azt a megállapodást kötöttem ki, hogy Líra esetleges orvosi és gyógyszerköltségeit én állom, a kutyu papiron az enyém marad, de az ő társa lesz.
Líra kezdeti félénk botladozásait az új de egyben végleges helyén gyorsan felváltotta a "huhhdejólérzemittmagam" biztonságos és kissé egoista viselkedése, nah de hát őt így szeretjük :) Összebarátkozott a macsekokkal is, sőt mi több az 1 éves cica és ő egy kosárban alszanak, és a macskosz órákon át puszilgatja és nyalogatja Lírát. Fennforgás csak akkor van, ha időnként a kupac tetején még megjelenek én is Hélivel, aki ilyenkor kedvére hajkurászhatja Lírát és a cicákat. :D Persze ennek folyománya időnként egy egy felborult kis asztal, néhány törött porcelán, vagy éppen rostjaira szakadt papírlap. :) És a csodálat az arcomon, ahogy anyum apatikus nyugalommal uralkodik felül a káoszon. :D

Nah de ott tartottam, hogy maradt itthon Hella, nah meg én :) Alapvetően mi szinte állandóan egy levegőt szívunk, és elég jól ismerjük egymás hóbortjait is. És persze tiszteletben is tartjuk (csak az új cipőket kell időnként eldugdosnom, Hell előszeretettel kostólgatja őket, de csak kb 1 hetes korukig, onnantól már nem érdekli:DD -Pedig nem is büdös a lábam- :DD
Egyébként Hella rendkívül jól nevelt, és tökéletesen szocializált kutya, bátran magammal vihetem a világon bárhová, mindenhol és minden körülmények közt úrinőként utazik, viselkedik, játszik, eszik, él, pórázon vagy anélkül egyaránt. Természetesen a fekszikre fekszik, az ülre ül, a hopra meg máris a kocsi csomagterében kialakított tágas, szellős, bélelt kis kuckójába pattan. És még az ott maradszra is megvár a kv-ház előtt. :)) Szóval ideális társ, jobb mint egy pasi, hiszen nem vitatkozik, nem dumál vissza, és még sör szaga sincs :DD

 

Nah most hogy részletesen bemutattam a múlt és a jelen állapotait, kitérnék végre a lényegre:DD

Mint az elején említettem, gyönyörű kisváros zöldövezeti, kultúrált (az átlaghoz képest mindenképpen) dzsungelében lakom.

Ma hazafelé sétálok Hellával, és szegényem 2 percenként azt hallotta. hogy "Héli mit csinálsz, nem szabad, fújj...." "Héli gyere vissza ne menj oda, fújj"....

Mindig a kutyásokat szídja mindenki,minden létező fórumon, mert kutyagumi és társai.

Ehhez képest a parkokat, lakótelepeket, kül-és belvárosi negyedeket elönti a mocsok, a szenny, a szemét, a papírtasak, a kólás flakon, a szemétkonténerek MELLÉ (minek is tennék bele? :S) helyezett háztartási hulladék, a cigarettacsikk és minden egyéb szerves és szervetlen, lebomló és nem lebomló kacat és lom.

És ki az a réteg vajon, aki NEM dobja a konténer mellé a szemetet?
Ki az a réteg aki minden hulladékot a konténerbe dobál?
Kik azok, akik sok esetben nem  maguk, hanem igen tisztelt nem kutyás lakótársaik után takarítanak?

Igen, jól látod....a KUTYÁSOK.
Ugyan elég önző okból teszik, tesszük, konkrétan azért mert féltjük a kutyáink lábait az összetört üvegszilánkoktól, az egészségét a fertőző, romlott, ne adj isten mérgezett ételmaradékoktól, a vegyi és egyéb háztartási szerek flakonjaitól, uram bocsá az el nem takarított kisgyerek gyomorrontás okozta béltartalmától (ma Hélivel egy aszfalton heverő hányásfoltot kerülgettem, ami aktuálisan kiakasztott)...és hosszasan sorolhatnám még.

Tisztelt nem Kutyások!

 Előre bocsájtom, hogy nem, hidd el, nem védem a Kutyásokat. A KUTYÁSOKNAK ugyanis nincs szükségük védelemre. De tudd,hogy nem mindenki Kutyás, akinek van kutyája...

Titeket oly annyira zavar a kutyagumi a fűben....ok, megértem, talán nem ott a helye (megjegyzem azért halkan, hogy az legalább lebomlik) de a rágógumitól kezdve az üvegszilánkon át a cigarettacsikkig mindent eldobáltok...
Ha a kutyámnak gyomorrontása van és a fűbe (nem a járdára, a fűbe!!!) öklendezi a felesleges gyomortartalmát, leöntöm vízzel...mint ahogy leöntöm vízzel a járdáról a te gyermeked által odahányt reggelit is, mint ahogy összeszedem utánad a széttört üvegdarabokat...

De hidd el, mindezek meg számomra gyomorforgatóak...

Mégsem fordulok ezer meg egy helyi és nem heli médiához, nem lázadok minden létező helyen  és lehetséges fórumon...Minek is tenném.

Akit édesanyja nem tudott megtanítani az alapvető természetvédelmi dolgokra, a "neszemetelj" fogalmára, annak hiába beszélek én...
Aki nem jön rá, hogy a FÖLD nem az övé, csak kölcsön kapta -épp a saját gyermekeitől, unokáitól- annak hiába mondanám...
Aki nem látja maga körül a koszt, a mocskot, a szemetet, a fertőt amit ő maga hoz létre, annak hiába mutatom...
Aki nem látja a következményeket, hiába mutatja, mondja, pofázza reggeltől estig a sajtó, az 1000+1 média, az nem fogja most sem belegondolni.

Mégis....megpróbálom....hátha....hátha legalább egyetlen egy ember elgondolkodik rajta, és legközelebb a szemetes zsákot, mogyis zacskót, kólás flakont, 'mittoménmit' valóban elszállítja a legközelebbi szemeteskonténerig, és BELE IS DOBJA  nem mellé, ha csak egyetlen egy szülő is eljut arra a pontra hogy a gyerek hányásfoltját egy vödör vízzel leönti a járdáról...akkor már volt értelme annak, hogy itt püföltem a billentyűimet egy órán át....

Én mindenesetre reménykedem....és köszönöm annak, aki elgondolkodik ezeken, és legközelebb felnyitja a konténer tetejét....

Szerző: Tigrincstappancs  2009.04.23. 11:07 Szólj hozzá!

Címkék: kutyasok(k) mindennapi robbanások

Critical Mass más szemszögből

Critical Mass egy másik nézőpontból...

 

mod027 lencséjén keresztül.

És igen, elismerem, hogy vannak korrekt, szabályokat betartó, kreszt ismerő kerékpárosok is...kár hogy nem annyian, mint kellene.

Előttük tisztelgem ezzel a képpel.

A fotót mod027 készítette, köszönöm neki hogy engedélyezte a bemásolását.

Szerző: Tigrincstappancs  2009.04.22. 18:20 Szólj hozzá!

Címkék: cm

Critical Mass

Critical Mass...Azaz mért utálom a kerékpárosokat....

Nem, sosem kerékpározom. Nem, soha nem is fogok.  Amennyiben mégis, nem, sosem fogom szidni közben az autósokat, a gyalogosokat, a kormányt meg a Tóth Jóskát. Sőőőt a szomszédot, meg a pártot, meg a Nagy Lajost, meg a H. Fordot és még a postás nénit sem.

És nem, alapvetően nem szidnám a bringásokat sem....

Ha:

- nem csapatokba verődve vonulgatnának azzal a szándékkal hogy mert mi majd most jól megmutatjuk.

-ha nem kellett volna miattuk 'mittomén' hány rendőrt, mentőt, akármit kivezényelni, (már megint az 'én adómból' -.-) csak mert vasárnapi úri hóbortjuk hogy épp a város közepén kell bicajt emelgetni.

-ha betartanák a kresz alapvető szabályait.

-ha tekintettel lennének a gyalogosokra, az idősekre, a mozgássérültekre, a kisgyermekekre...

-ha nem hinnék magukat felsőbbrendűnek, önmagukat extrafenomenális ökofrenetikusan nagy környezettudatosnak  kikiáltva...

-ha (igen, jól látod) nekik is le kellene tenniük legalább egy alapszintű kresz vizsgát, ezzel bebizonyítva, hogy igenis van létjogosultságuk az utakon mint 'járművel' közlekedő személyeknek.

-ha nem az út közepén akarnának bringázni, természetesen sisak és láthatósági mellény nélkül, rendkívül sok esetben kivilágítatlanul, nah meg olykor tök részegen.

-ha rájuk is vonatkozna a 0 tolerancia, és legalább részegen nem vennének részt a közúti forgalomban.

-ha ők is fizetnének valamnilyen módon valamilyen szintű "útdíjat" ha másért nem, hát azért h legyen miből építeni a kerékpárútjaikat.

-ha a meglévő kerékpárutakat valóban használnák,és nem a főútvonal közepén bringáznának, amikor azzal párhuzamosan fut a kerékpárút is, csak mert most azért is jól megmutatom "köcsög autósok" hogy úgysem tudtok mindenhol kikerülni.

-ha a kereszteződésekbe nem körül se nézek mert minek stílusban kelnének át

-ha nem a járdán kellene kerülgetnem a száguldó bringást, csak mert tök menő a gyalogosok között szlalomozni, és a járdákon elhelyezett virágtartókat átugratni.

-ha a piros lámpánál nem mennének tovább...

-ha nem azt művelnék a gyalogosokkal amit szerintük velük az autósok.

-na meg ha nem történik meg velem ma 11.20-kor az, ami megtörtént. (alábbiakban idézem majd ide egy barátom ebben a témában írt postjára adott hozzászólásomat, ott ugyanis konkretizálva leírtam a mai napi esetemet.)

Mért van az, hogy bizonyos társadalmi rétegek időnként úgy érzik, felsőbbrendűek mindenkinél?

Vajon miért kell tömegdemonstrálni olyan ügyért, ami alapvetően javarészt felszíni probléma?

Vajon kinek lett jobb attól, hogy néhány órára ellehetetlenítette egy bizonyos csoport az amúgy is nehézkes fővárosi/"akármilyenvárosi" közlekedést?

Vajon hány ember fog azért kényelmes kis autójából bicajra pattanni, mert volt egy Critical Mass?

Vajon hány gyalogos állhatna neki ezen az alapon tüntetni, és csapatokban vonulni végig a nagyforgalmú utakon? (Ne adj isten az autópályán?)

Vajon hány idős, beteg, vagy éppen kisgyermekes ember állt órákon át arra várva, hog eljusson a lakásáig, a játszótérig, ne adj isten az orvosi rendelőig csak azért mert egyesek úgy gondolták hogy tök jó buli bicajt emelgetni, feltartani a forgalmat, és lázadni egy kicsit?

És mindezt alátámasztandó akkor jöjjön a ma 11.20-kor általam átélt eset... amire már tényleg nem találok szavakat.

Nah….

Időpont: ma 11.20 óra.

Helyszín: vidéki kisváros főútvonala és a mellette párhuzamosan futó kerékpárút.

Történés: Cajgás teker (természetesen(?!)) nem a kerékpárúton mert az minek is van ott, hanem a főútvonal majdnem közepén, majd hirtelen gondol egyet és balra kanyarodik a zebrán.

Conclusio: Csikorgó fékek, hátsó üléseken (bekötés ellenére) előre bukó kölykök, majd (döbbenet) de anyázó bicajos hogy neki vannak jogai…

Őszintén csak azt sajnálom, h valamelyik tarkopasz sokajtós szekrény nem szállt ki a bömöséből és törte keresztbe bringástól ott ahol a legvastagabb…

Hát no comment…

Ha nem vagyok a féktaposó brigádban, és ezt valaki meséli, az egészet nem hiszem el.
Talán meg kéne tanulni a bringás társadalomnak is a kreszt, sőőőt tovább megyek, le is kéne vizsgázniuk belőle -ha már a 40el se guruló mopedesnek le kell.
És akkor nem említettem az éjjel, kivilágítatlanul, sisak és mellény nélkül, ne adj isten részegen tekerő társadalmi réteget…no meg azokat akik az amúgy is szűkre szabott főútvonal közepén érzik magukat huhh de királynak, és élvezik, h az autós száz métereken keresztül gurul utána 1-esben, mert szűk az úttest, esetleg még szigetekkel osztott is, és megelőzni vagy kikerülni képtelenség…

Nah bringások, most lehet anyázni :)) (De előtte, közben és utána azért át kéne nézni néhány kresz tesztet, lenne mit tanulnotok nektek is belőle).

Egyébként pedig minden féle fajta fanatikus csoportosulást gyűlölök, tehát lesz még itt pár hasonló post, már előre sejtem hogy legközelebb pld az "tejtermékimádók" vagy a "gilisztakutatók" vagy teszem azt az "árpádsávos" vagy éppen a "szivárványszinbe burkolt" csoportosulások verik majd ki nálam a biztosítékot-.-

Szerző: Tigrincstappancs  2009.04.22. 14:53 1 komment

Címkék: critical mass

Kedves véletlenül ide tévedt Látogató! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha már ide tévedtél, szeretettel üdvözöllek az oldalamon.

A blogom magamnak írom, afféle emlékiratként...de nevezzük egyszerűen naplónak.

 

Könnyen elképzelhető, hogy az én gondolataimmal Te nem értesz egyet, és a világot teljesen másként látod, mint én.

Ez teljesen természetes, elég unalmas lenne, ha mindenki mindent ugyanúgy látna,  ha mindenki mindig ugyanúgy vélekedne, ha mindenki ugyanazt szeretné, kedvelné....

Viszont annak ellenére, hogy ez az én naplóm, nem csak a saját gondolataim érdekelnek :)

Tehát ha eszedbe jut valami arról, amit leírok, nyugodtan kommentáld, nem hiszem hogy megharagszom érte, és annak is elég kevés az esélye hogy kiakadok :)

Maximum kimoderállak :DDDD

Szóval, billentyűzetre és karakterekre fel, ha már itt vagy kommentálj nyugodtan :)

 

 

Szerző: Tigrincstappancs  2009.04.21. 20:13 Szólj hozzá!

Ezt a kérdéssort loptam, de... :))

0.  Vélemény magáról:
Nehéz ember, nem ajánlom.

1. Hol fogtad utoljára valakinek a kezét?
Tegnap, PiciCsöppét, az utcán.

2. Ha megélnél egy háborút, szerinted túlélnéd?
Nem. Elsők közt lőnének fejbe a nagy szám és a hülye igazságérzetem miatt.

3. Bealszol a tévé előtt?
Ritkán, mivel ritkán tv-zek.

4. Ittál már tejet közvetlenül a dobozból?
Ki nem? :))

5. Nyertél már valaha betűző versenyt?
Nem játszottam még, és nem is hiszem h fogok.

6. Mi volt a legnagyobb vitád valamilyen baráttal?
Tegnap előtt DjZone-nal Nickelback kontra Kispál és a borz. Nah de izléseken vitatkozni? :) Pláne hogy mindennek oka van...

7. Gyorsan gépelsz?
Igen, viszonylag...viszont hála a körmeimnek rendkívül hibásan.

8. Félsz a sötétben?
Hely függő...az utcán, egyedül felgyorsul a pulzusszámom.

9. Most van valaki, aki tetszik?
PiciPötty :))

10. Miért ért véget a legutóbbi kapcsolatod?
Mondtam hogy véget ért? :))

11. Szerencseszámod?
Mi más mint az 5? :)) Naná, hogy a Merkúré :))

12. Nyertél már lottón?
Nehéz ha nem lottózom :))

13. Most iszol valamit?
A tejeskávém...kecsketejből :P

14. Okosnak tartod magad?
Nem, de intelligensebbnek a NAGY átlagnál.

15. Ettél valaha bogarat?
3 évesen lenyeltem egy darazsat anyum legnagyobb "örömére" :))

16. Most van valaki, aki hiányzik?
Jó most kicsit egyedül...néha kell a nyugi :))

17. Mit kérsz karácsonyra?
Több tiszteletet..na és a világbékét.

18. Ismered a muffinembert?
Ő ismer engem? :))

19. Beszélsz álmodban?
Kérdezd a kispárnám :))

20. Emlékszel az első csókodra?
Ha arra nem is, de a személyre mindenképpen :)) Vajon merre járhatsz mostanság Robi? :))

21. Reptettél valaha sárkányt?
Nem, de repcsit annál többet.

22. Mikor mentél legutóbb úszni és hova?
Fényes :))

23. Sikeresnek tartod magad?
Nem tartom magam sikertelennek.

24. Kábé hány ember száma van a mobilodban?
Fogalmam sincs, de nem is ezzel mérem a népszerűséget.

25. Szerettél volna valaha kapni egy lovat?
Ki ne szeretne egy lovat?

26. Mik a terveid holnapra?
Munka munka munka...és közte egy kis munka. Futkosós napom lesz-.-

27. Mit csináltál múlt hétvégén?
Sok mindent.

28. Most hiányzik a suli?
Nem is hiányzott soha:DD

29. Mikor mondta neked valaki utoljára, hogy szeret?
Tegnap.

30. Szeretsz szingli lenni?
Önként szinglinek lenni jó dolog. Kényszerből meg sosem voltam.

31. Szereted a szobádat?
A lakásomat? Nem.

32. Ki a hősöd?
A családom. Mindannyian életem kicsi hősei, nagy tettekkel.

33. Lógtál valaha a suliból?
De nagyon ügyesen tettem:DD

34. Most mit fogsz csinálni (miután kitöltötted a tesztet)?
El kéne mosogatni az edényhalmazt...

35. Ha összezárva kéne eltöltened 24 órát egy emberrel, legszívesebben kit választanál?
Ez titok :))

36. Mi a kedvenc ételed?
Rengeteg van, de talán a jó vadas zsemlegombóccal.

37. Ettél valaha kutyakaját?
Igen, amiről azt hittem h szalámi :DD Tényleg az volt, csak épp a kutyáé:DD

38. Őszinte ember vagy?
Inkább túl kritikus.

39. Szereted a ham&eggs-et?
Nem annyira.

40. Mi az a három dolog, ami mindig nálad van?
Jogsi, mastercard és lakáskulcsok.

41. Van valamilyen sebhelyed?
Tartalmas gyerekkorom volt :))

42. Szereted az akciót, a pörgést?
Kevéssé.

43. Mi szeretnél lenni ha nagy leszel?
Egészséges, boldog és elégedett. De sosem fogok felnőni.

44. Mi a legnagyobb titkod?
Ettől titok :))

45. Milyen gyakran telefonálsz?
Nagyon :S

46. Hiszel a szerelemben?
Rövid távon.

47. Van valami, amit szeretnél, de nem kaphatsz meg?
Mint mindenkinek, nekem is vannak korlátaim.

48. Mi az a négy dolog, amit elsőként veszel szemügyre egy pasin/nőn?
Arc, ápoltság, összhatás, szemek.

49. Mikor sírtál utoljára?
Régen.

50. Kit öleltél meg utoljára?
Picipöttyöt.

51. Jól kijössz a családoddal?
Nem egyszerű a famíliám, de szeretem őket.

52. Hol van a mobilod?
Helyzet függő. Általában a táskámban vagy a műszarfalon.

53. Mit ettél utoljára?
Valami szörnyű rántott sajtot kukoricás rizzsel.

54. Mi a kedvenc színed?
Drappok, barnák, khaki-k, kékek s ezek árnyalatai.

55. Milyen filmet láttál utoljára moziban?
Nem megyek moziba.

56. Most milyen dalt hallgatsz?
A tápom zúgását.

57. Most mire vágysz?
Még egy kis nyugalomra:))

58. Melyik a kedvenc kocsid?
A saját Opelem.

59. Most nézel valamit a tévében?
Nem.

60. Kivel beszéltél utoljára mobilon?
Egy rendezvényszervezővel.

 

Mit tartasz...

01. Az emberi életről?
Meglepő és mulatságos.

02. A halálról?
Szükséges rossz.

03. A szerelemről?
Múlandó.

04. A házasságról?
Értelmetlen egoista magamutogatás.

05. A családról?
Nagyon szegény akinek nincs.

06. A társadalomról?
Beteg.

07. A mai ifjúságról?
Rajtunk múlik hogy mik a prioritásaik.

08. A saját ifjúságáról?
Távolról nézve minden sokkal szebb.

09. A nemzetről?
Világmegváltó elvek, fanatikus hazafik...sárba taposott magyarság.

10.A politikáról?
Nem volt jobb. Lesz rosszabb?! :((

11. A világgazdasági válságról:
Mai menü: Össznépi pazarlás, rossz vagyonfelosztással fűszerezve.

12. Az igazságról?
Nekem is van, neked is van...de Einstein óta minden relatív.

13. A szabadságról?
Tisztelni kellene.

14. Az egyenlőségről?
Hogy lehetne kategorizálni?

15. A testvériességről?
Testvér támad testvér ellen, csak nyög a rög az anyaföldben.

16. A világmindenségről?
Felfoghatatlan. Am meg előbb a Földön kellene kicsit kitakarítani...

17. A természetről?
Gyilkoljuk a csodát...ami a gyermekeinké....

18. A Föld jövőjéről?
Bárcsak lenne jövője...

19. Az emberiségről?
Mondtam...beteg....orvosok kerestetnek...

20. A hagyományokról?
Őrizd a jót...hisz kihaló félben van...

21.A kultúrajövőjéről?
Ugye nem csak cyber kultúráról beszélünk...?!

22.A művészet szerepéről?
Lehet élni nélküle...de minek?

23. Az emberi szellemről?
Hallom a hangokat :))

24. A génekről?
Mért hagyjuk hogy már ezeket is manipulálja az EMBER?

25. Az intelligenciáról?
Nagybani vevő vagyok rá.

26. Az ösztönökről?
Tökéletesen működnek, köszönöm :))

27.Az indulatokól?
Legfőbb ellenségeim a sajátjaim.

28. Az önzésről?
Kihalt belőlem.

29. Az agresszióról?
Meg kéne ölni.

30. A félelemről?
Mindannyian rettegünk.

31. A terrorizmus okairól?
Megalomán hatalomharc.

32. A háború esélyeiről?
Rajtunk is múlik.

33. A béke esélyeiről?
Én mindig az esélytelenebbnek drukkolok.

 

 

 

Szerző: Tigrincstappancs  2009.04.21. 14:45 Szólj hozzá!

kék szemek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végzet vagyok, vagy kezdet,
Fojtogató, avagy lélegzet.
Élet vagyok, vagy tán halál?
Sötét titok, örök talány.

Napfény vagyok, vagy tomboló vihar,
Megbízhatatlan, vagy ki örökké kitart.
Ellenség vagyok, avagy barát?
Sötét titok, örök talány.

Szerető vagyok, vagy igaz szerelmes,
Igaz valóság, vagy csak képzelet.
Boldogság vagyok, vagy a nyomor magány?
Sötét titok, örök talány.

Szent vagyok, vagy rút gonosz,
Fényesség, vagy örök rossz.
Daloló vagyok, vagy tépett madár?
Sötét titok, örök talány.

Álomkép vagyok, vagy valóban létezem,
Bátorság vagyok, avagy félelem.
Élő vagyok, vagy szellem talán,
Sötét titok, örök talány.

Szerző: Tigrincstappancs  2009.04.21. 13:52 Szólj hozzá!

Címkék: blogol trish

Mi az, ami miatt az egyik ember közömbös, a másik ellenszenves, a harmadik szimpatikus, és miért éppen Ő?

És ha éppen Ő, akkor mégis miért nem értem, miért nem ért meg? Vagyis mi az ami miatt egy barátság működik, és mi az, ami miatt mégsem működik az, ami addig (akár éveken, akár hónapokon, akár csak heteken át) olyan tökéletesnek látszott?

Olyan, mint ha valakivel együtt nőttél volna fel....és minden mozdulatát, gondolatát ismernéd...majd, egyik pillanatról a másikra...mintha ő (vagy éppen én?) hirtelen egy idegen bolygón találnád magad...és próbálsz onnan üvölteni Neki, hogy segííííts, félek, bajban vagyok....és Ő már nem érti...nem hallja a segélyhívást...vagy csak már nem akarja hallani?

Miért nem tudnak az emberek egymással kommunikálni?

Miért olyan őrült nehéz kimondani azt, hogy bocsánat, hogy sajnálom, hogy szeretlek, hogy megbántottál, hogy nem így gondoltam...

Miért nem  tudunk felnőni ahhoz, hogy megbeszéljük, ha valami rosszul esik, ha valami fáj, vagy éppen ha valami jól esett, ha valami boldoggá tett?

Miért csacsogunk feleslegesen értelmetlen csekélységekről...és miért spóroljuk a szavakat attól, ami fontos lenne?

Miért burkolózunk hallgatásba ahelyett, hogy leülnénk, és megbeszélnénk, ha már pillanatnyi zavar van  az éterben, és szavak nélkül éppen nem értjük egymást?

Miért fontosabb az a fránya egónk, büszkeségünk, nem is tudom minek nevezzem, mint az az ember, aki mindaddig fontos volt?

Miért jobb elveszíteni valakit, mint helyreállítani a "vonalat"?

Föld hívja Holdat....Hold jelentkezz....

.....

....de a kapcsolat megszakadt....

...csak némi rózsaszín zaj....

Nem tudom...nem értem...

Szerző: Tigrincstappancs  2009.04.15. 19:38 Szólj hozzá!

Címkék: föld, hívja, holdat

pénz2009-04-06 11:34 barikád.hu

"A magyar embereknek aközött kell választaniuk, hogy elveszítik az
állásaikat, vagy átmenetileg lemondanak a jövedelmük néhány százalékáról" -
mondta tegnap Bajnai az MSZP kongresszuson.

Nagyrészt kik fognak lemondani erről a "néhány százalékról"?
A közalkalmazottak, a nyugdíjasok és a gyerekes szülők. A "néhány százalék"
pedig jócskán 10% felett van.

Nos igen, ők vannak szem előtt. Róluk tud pontosan, név szerint az állam. A
közalkalmazott és a nyugdíjas az államtól kapja a fizetését és a nyugdíját,
a gyerekes szülő pedig a családi pótlékot ...

"A válság idején az államnak, a politikának és a jómódúaknak nyilvánvaló
áldozatot kell vállalnia - a háromból ő az állam takarékosságáért tud
felelősséget vállalni. Azt MSZP-től azt kérte, legyen szolidáris is, azaz a
politika kezdje magán a megszorítást, mert más 72 500 forintból feláldozni
pár ezer forintot, mint milliós jövedelemből lemondani pár tíz- vagy
százezererről" - ilyet is mondott tegnap Bajnai, és nem szakadt rá a
mennyezet.

Akkor segítsünk be egy kicsit Bajnai Gordonnak, hol lehet még megfogni egy
kis pénzt, hogy ne csak a nyugdíjas, a közalkalmazott és a gyerekes szülő
szívjon.

Öveket bekötni, ez most egy jó nagy dózis lesz :

I. Állami vezetők fizetése, prémiuma és jutalma

A Blikk 1 éves küzdeleme és pereskedése után nyilvánosságra kerültek az
állami vezetők fizetései. Már önmagában az a tény, hogy ezért a közérdekű
adatért (hiszen a költségvetéstől kapják a fizetésüket) 1 évet kellett várni
szégyen, de jöjjenek a számok:

Tátrai Miklós Zoltán (Magyar Nemzeti Vagyonkezelő): 3,5 millió / hó + 33,6
millió évvégi prémium + 3-5 havi jutalom

Heinczinger István (MÁV Zrt. vezérigazgató): 3,42 millió / hó + 400 ezer
jutalom / hó + 32,8 millió évvégi prémium 3-5 havi jutalom

Szabó Pál (volt Magyar Posta elnök): 2,54 millió / hó + 24,7 millió évvégi
prémium + 5 havi bér jutalom

Kocsis István ( a volt Magyra Villamos Művek elnök): 2,584 millió / hó +
24,8 millió évvégi prémium + 3 havi bér jutalom

Székely Gábor (Szerencsejáték Rt.): 2,185 millió / hó + 20,9 millió évvégi
prémium + 4 havi bér jutalom

A fejvadász szerint "a magángazdaságban ezekhez a vezetői fizetésekhez
képest bőven akadnak hasonlóak, még a kevésbé felelősségteljes munkakörökben
is. Vagyis a bérek megfelelnek a piaci átlagnak. Mivel azonban az állami
cégek vezetői egyedi munkakörben dolgoznak, nehéz a teljes összehasonlítás,
hiszen a legtöbbre nincs is példa a versenyszférában."

Bmeg, ne hasonlítsuk már össze a versenyszférával ... ott ha 1 év alatt nem
mutatsz fel eredményt (= PROFITOT), szépen, de határozottan megválnak tőled.
Szabó Pál Magyar Posta elnök teljesítményét mivel hasonlíthatjuk össze? A
többi posta vezetőjével? MÁV, MVM, Posta, Szerencsejáték egyedüli,
monopóliumban lévő cégek, ha jól teljesítenek, ha rosszul, nem számít. Hadd
kérdezzem már meg, ezek az állami vezetők vajon mire fel kapják az éves
fizetés 80%-át prémiumként, és még 3-5 havi bérnek megfelelő jutalmat? Olyan
jól dolgoztak? Hasít a MÁV? Remekel a Magyar Posta? Végre rendelhetek
külföldről, mert már nem vagyunk feketelistán Afganisztán és Irán mellett?

Emlékszünk Gyurcsány Ferenc kezdeményezésére, mikor megkérte az állami
vezetőket, hogy ne vegyék fel a jutalmukat. Röhögtek bele a pofájába a
fejesek.

Nem kérni kell ezt! Az amerikai minta alapján azonnal törvénymódosítást kell
benyújtani a Parlamentben, miszerint minden állami vezető jutalmára és
prémiumára 90%-os extra különadót vetnek ki. A társadalmi szolidaritás miatt
ez lenne a minimum! Kész, ennyi lenne, és ez a kérdés meg is lenne oldva!

II. Állami cégek felügyelőbizottságai

Gyurcsány Ferenc már a válság kirobbanásakor durván lecsökkenthette volna a
több száz állami cég vezérigazgatóságainak és felügyelőbizottságainak a
létszámát. De nem mert nekirontani a hátországnak, a több ezer (!) hű MSZP
és SZDSZ kádernak. Hiszen ezek a "mi embereink", "jó pártemberek", valahová
be kell mindenkit gyömöszölni, valahogy pénzt kell nekik biztosítani.
Alibipozíciók, állami pénzből. Ha Gyurcsány nem mert nekik rontani, a párton
kívüli Bajnai vajon majd megmeri lépni? Pedig azt mondta, ő csak az állam
takarékosságáért tud felelősséget vállalni ... tessék!

A Magyar Villamos Művek 2008 májustól 350 ezer forintban határozta meg az
igazgatóságiak havi tiszteletdíját; ezért cserébe a társaság alapító okirata
szerint évi hat (!) alkalommal kell kötelezően megjelenniük a
munkaértekezleteken. 12* 350 000 forintért 6 db értekezlet egy évben.
Agyvérzés ...

A Heti Válasz táblázatából kiderül, hogy a MÁV-on kívül a Nemzeti
Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nél, a Szerencsejáték Zrt.-nél, valamint a
Magyar Postánál egyaránt négyszer-ötször nagyobb felügyelőbizottság működik,
mint amennyit a gazdasági társaságokról szóló törvény minimumként előír.

Ez összesen 160 pozíció, a törvényben előírt minimum pedig 60 hely lenne.
Vagyis 100 ember potyára szopja az állam csöcseit 300-400-500 ezer
forintért, havonta.
Zárójelben: A MÁV-ra pedig ideje lenne már az atomot ledobni, és az
alapoktól kezdve felépíteni egy modern állami vasúttársaságot. 77
leányvállalat? 77 leányvállalati vezetővel? 5 szakszervezet? Hát mi a
búbánatos folyik ott?

Szakértők szerint "valós megtakarítást csakis a vállalati koncentráció
jelenthet. Ha a pártok nem kádertemetőként vagy utánpótlás-neveldeként
tekintenének a közcégekre, hamar kiderülne, hogy egy tízmilliós ország
stratégiai funkcióinak ellátásához nincs szükség közel ötszáz állami rt.-re
és kft.-re - köztük 77 MÁV-leányra és 31 Regionális Fejlesztési
Holdingalvállalatra -, s pláne nincs szükség ötszáz darab
(vezérigazgató-helyettesekkel, ilyen-olyan szakigazgatókkal dúsítgatott)
menedzsmentre."

III. Apróságok innen-onnan

-A digitális tábla projekt ára kissé megemelkedett, immár nem 24 milliárdba,
hanem 28 milliárdba kerül. Hiller István nyomja tovább a projektet, legutóbb
karácsonyra ígérték, hogy a tantermekben lesznek a táblák. Április van ...

- 4-es metró. Az alagutak még csak a Szent Gellért térig vannak kifúrva,
tehát még át sem mentek a pesti oldala, de az alagútfúró cég egy 35
milliárdos követelést nyújtott be, összesen 190 többletköltség-tétel
alapján. AZ EU újabb 3 magyar nagyprojekt támogatására bólintott rá, a 4-es
metró nincs köztük. Vagyis a finanszírozás teljesen bizonytalan, a végső
összeg teljesen bizonytalan, a többletköltségek folyamatosan nőnek. A metró
költségének hányad részéből lehetne a kötött pályás közlekedést fejleszteni,
hogy ne 15 km/óra átlagsebességgel közlekedjenek a villamosok? Ráadásul az
építő cégek mind külföldi tulajdonúak (Bamco, Strabag, Swietelsky) nem éppen
a haza cégek támogatjuk ezzel a rengeteg milliárddal. Amíg 5%-os
recesszióban van az ország, addig függesszék fel a metró építését. Majd ha
újra növekszik az ország teljesítménye, akkor lehet metrót meg autópályát
építeni.

-AZ IMF hitelből 400 milliárd forint kölcsönt kapott az OTP, és 120 milliárd
forintot az FHB. Mindezt a "vállalati és a lakossági hitelezés bővítése
érdekében." Demján Sándor, a leggazdagabb magyar üzletember tavaly indította
el Oroszország első lottójátékát. Sajnos az eredmények nem alakulnak
fényesen, és most a terjeszkedéshez további tőkére van szüksége. Ehhez az
FHB biztosít 25 milliárdos hitelt. Úgy néz ki, az IMF hitelünk egy része
Oroszországban landol. Hadd legyek már köcsög populista: 25 ezer millió
forint hitelből hány kisvállalkozót lehetne megmenteni? Aki per pillanat nem
tudnak hitelhez jutni? De a 300 milliárd forintos (!) vagyonnal rendelkező
Demjánhoz hozzávág 25 milliárdot egy állami bank ... miért nem egy magánbank
kockáztatja a pénzét?

- Az Államreform Bizottság még 2007-ben összegyűjtötte, hogy milyen
feladatkörök tartoznak az állam hatáskörébe. 9045 állami feladatkört írtak
össze.... A lista fele lett csak nyilvános (itt van egy szép kövér
excelben), azt hiszem sejthetjük, hogy miért. A dagi, tohonya állam képe
rajzolódik ki, mindezt a mi adónkból finanszírozva.


A hatékonyság, takarékosság és ésszerűség messze elkerüli az állami
feladatköröket. Átszervezéssel több száz milliárdot lehetne megspórolni.
Persze ezzel megint visszakanyarodtunk a II.-es ponthoz, akkor nem lenne
állásuk a kádereknek. De az államcsőd küszöbén ez a kérdés legyen már a
lehető legmarginálisabb!

Erdőgazdálkodás: 22 (!) állami cég van erre a feladatra. Kettő ebből a
Honvédelmi Minisztériumhoz tartozik. A "HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt.-t" 1
vezérigazgató + 2 vezérigazgató-helyettes + 5 regionális igazgató vezeti.
A "HM Kaszó Erdőgazdaság Zrt.-t" 1 vezérigazgató + 1 vezérigazgató-helyettes
+ 5 igazgatósági tag + 7 felügyelőbizottsági tag vezeti.
Rengeteg ugyanolyan feladatot végző állami cég van még ezen kívül is, ahol
párhuzamosan ugyanolyan munka folyik. Van egy sor agrártanácsadó intézmény,
egy sor vállalkozástámogatással foglalkozó állami szervezet, van 5 (!)
meteorológia szolgálat és még lehetne tovább is sorolni ...

Van 3200 önkormányzatunk, van 3200 polgármesterünk 3200
képviselő-testülettel, benne a sok-sok önkormányzati képviselővel. Van 19
megyei közgyűlésünk, van 19 fővárosi kerületi polgármesterünk,
képviselő-testületünk, jegyzőnk. Van 386 parlamenti képviselőnk, pont annyi,
mint amennyi Trianon előtt volt. Van 3 közszolgálati televíziónk, van 3
közszolgálati rádióadónk. Van egy 24 890 fős honvédségünk és 72
felsőoktatási intétményünk, de csak 561 bölcsőde. Vannak nagyon szép
völgyhídjaink, vannak alagútjaink, amely felett nyáron búzát aratnak. Van
eladott repülőterünk, van eladott nemzeti légitársaságunk. Van 100 milliárd
dollár adósságunk. Van 3 millió nyugdíjasunk és van 800 ezer -papíron-
rokkantnyugdíjasunk. Van 750 ezer közalkalmazott és van 1 millió
minimálbéres. Nincs eurónk, nincs egykulcsos személyi jövedelemadónk, de van
sok kilométer autópályánk.

Egy csodaszép, szívszaggató Lendvai idézettel zárnám:
"És igenis a baloldal válságot fog kezelni, mert nem az a baloldal dolga,
hogy ha az ország szekere a szakadék felé robog, akkor tejet és kenyeret
osszon a batáron ülőknek, hanem hogy megállítsa azt, és vigyázzon, senki ne
essen ki belőle."

Látjuk, tényleg nem esik ki senki a szekérből ...

 

 Nem örülök hogy ezt a blogot ezzel kell megnyitnom, de napok óta keresem a válaszokat...és csak nem jut eszembe semmi okosság...

Vajon miért van ez így? Vajon miért nem teszünk ez ellen semmit?

Megannyi kérdés....és nincsenek válaszok...

Szerző: Tigrincstappancs  2009.04.15. 13:56 Szólj hozzá!